Дечија недеља

Слагалица успеха

Поводом Дечије недеље организована је активности Слагалица успеха. Ученици су подељени у групе и свакој групи дата је слагалица. Када ученици сложе слагалицу, добијају реч која представља кључно значење за јединственост у одељењу. Такође, ученици су имали задатак да објасне добијену реч и да представе ситуацијом њено значење. Ученици су били веома креативни.

Дете је дете, да га волите и разумете

Тема овогодишње Дечије недеље је Дете је дете, да га волите и разумете. Она нас је подстакла да размишљамо о дечијим потребама, надама и сањарењима. Знамо да деца имају бујну машту. Неко од њих машта да буде сакупљач звезда, неко да буде фудбалер, неко да путује галаксијом, а неко да својим знањем мења свет. Знамо и то да родитељи у много чему деци машту кваре, па је ова активности имала за циљ да подстакне дечију машту да несметано ствара. Из ове активности произашли су многи необични цртежи.

Позоришна представа

Лав, миш и ловац Јоца

У петак 08. 10. 2021. одржана је представа за ученике првог и другог разреда, поводом Дечије недеље. Представу су извели глумци из позоришта Сунцокрети. Лав и миш је басна коју је написао Езоп, а која нас учи важности да не судимо о људима по њиховој величини. Ова представа нам је то приказала на један занимљив начин близак деци. Ученици су уживали.

Трка за срећније детињство

Трка за срећније детињство је једна од традиционалних, реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена деци и младима. Ова активност има за циљ да подстакне хуманост и промовише здраве стилове живота. Због тога је она у нашој школи једна од незаобилазних активности. Ученици су показали хуманитарни, али и такмичарски дух. Овом приликом честитамо свим ученицима на учешћу.

Top