Дан планете Земље

Сваким даном планета којој и ми припадамо бива све више угрожена нашим поступцима, услед таквог развоја ствари смо као један од приоритета у ОШ “Живомир Савковић” поставили развој еколошке свести наших ученика, али и подсећање за све запослене да смо сами кројачи своје животне средине. Управо са тим на уму смо планирали и извели пројектну наставу “Живот на Земљи”.
Један од основних принципа заштите животне средине је рециклажа, у сарадњи наставнице ликовне културе, Бојане Ранковић и наставника биологије, Владана Нешића, рециклирали смо старе аутомобилске гуме и од њих направили жардињере у које смо засадили разноврсне биљке. На тај начин смо смањили емисију отпада, повећали продукцију кисеоника и улепшали наш школски парк. У овај пројекат се укључила и наставница Јелена Вићовац која је са својим ученицима програмирала Микробит уређаје тако да мере количину светлости, на тај начин смо одредили где ћемо коју биљку засадити.
Ученици млађих разреда су под менторством својих учитељица приредили дивну изложбу уметничких радова и кућица за птице.
У оквиру овог пројекта наши најстарији ученици, наши осмаци ће са разредним старешинама и наставницом Аницом Трајковић засадити дрво генерације, што је већ традиционална активност у нашој школи.
Све наше радове можете погледати у холу и школском парку, а да бисмо вам дали наговештај како то изгледа предлажемо вам да погледате пар фотографија које смо усликали.
Top